Брашното може да се използва за всякакви видове тестени изделия, като количеството брашно се разделя 1 към 1,т.е. наполовина брашно от лимец и наполовина бяло брашно. Стават чудесни палачинки, мекици, баници със сирене и кашкавал, кексове и др.

Зърното може да се консумира по следните начини:

- в сурово състояние - накиснато за 12 часа във вода, след което към него се добавя кисело мляко, мед, орехи и настъргана ябълка.

-накиснато във вода за 36 часа до покълване и да се консумират кълновете.

-може да се приготвят и пълнени чушки,като предварително зърното е престояло във вода за 12 часа. Използва се за прочистване на организма и за диета.

Да не се консумира повече от 100 гр. на ден.

ХЛЯБ ОТ ЛИМЕЦ
/рецептата е от една клиентка,за което и благодаря /


РЕЦЕПТИ ЗА ХЛЯБ С ЛИМЕЦ
(за пекарна)

РЕЦЕПТА ЗА ХЛЯБ ОТ ЛИМЕЦ
(за пекарна)

РЕЦЕПТА ЗА КЕКС ОТ ЛИМЕЦ

РЕЦЕПТА ЗА КОЗУНАК